Siirry sisältöön

Kuinka nopeasti skootteri kulkee?

Skootterin nopeus ja siihen vaikuttavat tekijät

Kuinka nopeasti skootteri kulkee? Tämä on hyvin yleinen kysymys, joka kiinnostaa monia skootterien omistajia ja potentiaalisia kuljettajia. Skoottereiden nopeudet vaihtelevat, ja nopeuteen vaikuttaa useita tekijöitä – alla esittelemme niistä pari.

  1. Moottorin teho – Esimerkiksi Peugeot Scootersin valmistamissa skoottereissa on tehokkaat moottorit, jotka takaavat hyvän suorituskyvyn ja nopeuden. Valikoimastamme löydät lisäksi myös Vespan tyylikkäitä ja elegantteja skootterimalleja.
  2. Skootterin paino – Kevyet skootterit voivat yleensä saavuttaa suuremman huippunopeuden raskaampiin malleihin verrattuna. Valikoimassamme on eri painoluokissa olevia skoottereita, jotta voit valita juuri omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi sopivan skootterin.

Nopeusrajoitukset

Skoottereiden nopeuslainsäädäntö vaihtelee maittain ja paikallisesti. Suomessa skoottereiden huippunopeus on usein rajoitettu noin 45-50 km/h:iin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka skootterisi voisi fyysisesti saavuttaa suuremman huippunopeuden, nopeutta on rajoitettu lain puolesta. Tampereen Kone-Pyörä on sitoutunut siihen, että myymämme skootterit täyttävät Suomen tieliikennelaissa asetetut säännökset.

Tampereen Kone-Pyörä on vuonna 2005 perustettu skoottereiden ja mopojen erikoisliike, joka palvelee asiakkaita Ylöjärvellä. Olemme ylpeitä yli 30 vuoden kokemuksestamme, jonka avulla voimme myynnin lisäksi tarjota laadukkaita huoltopalveluita ammattitaidolla. Ota yhteyttä tai tule käymään tutustumaan kattavaan skootterivalikoimaamme!