Siirry sisältöön

5 tapaa pitää moposi tai skootterisi hyvässä kunnossa

Säännöllinen huolto ja tarkastukset

Mopon tai skootterin säännöllinen huolto on avain pitkään ikään ja turvallisiin ajokilometreihin. Me Tampereen Kone-Pyörässä suosittelemme, että tarkistat ajokkisi öljyt ja muut nesteet säännöllisesti. Öljynvaihto on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, joka tulisi suorittaa valmistajan suositusten mukaisesti. Lisäksi, renkaiden ilmanpaineen ja kunnon tarkistaminen ennen jokaista ajokertaa voi estää yllättävät ongelmat ja parantaa ajomukavuutta.

Älä unohda myöskään jarrujen tarkastusta. Jarrupalojen ja -levyjen kunto on ratkaisevaa turvallisuuden kannalta. Meillä on yli 30 vuoden kokemus mopojen ja skoottereiden huollosta, ja voimme auttaa sinua kaikissa huoltoon liittyvissä asioissa. Muista, että säännöllinen huolto ei ainoastaan lisää turvallisuutta, vaan myös säästää rahaa pitkällä tähtäimellä vähentämällä suurempien korjausten tarvetta.

Puhdistus ja ruosteenesto

Puhtaanapidolla on suuri merkitys mopon tai skootterin kunnossa pysymisessä. Likainen ajoneuvo kerää kosteutta ja likaa, mikä nopeuttaa ruostumista ja kulumista. Säännöllinen pesu ja kuivaus pitävät moposi tai skootterisi paitsi hyvännäköisenä, myös toimivana. Käytä laadukkaita puhdistusaineita ja muista huolehtia myös vaikeasti tavoitettavista paikoista, kuten ketjuista ja vaijerien ympäriltä.

Ruosteenestoaineiden käyttö on erityisen tärkeää, jos ajoneuvo altistuu suolalle tai kosteille olosuhteille. Meiltä saat neuvoja ja tuotteita, jotka auttavat pitämään moposi tai skootterisi ruosteettomana ja toimintakykyisenä vuodesta toiseen. Muista, että ruosteen ennaltaehkäisy on helpompaa ja edullisempaa kuin sen korjaaminen jälkikäteen.

Varusteiden ja tarvikkeiden valinta

Oikeanlaisten varusteiden ja tarvikkeiden valinta on tärkeää niin ajomukavuuden kuin turvallisuudenkin kannalta. Meiltä löydät laadukkaat ajovarusteet, jotka suojaavat sinua sääolosuhteilta ja mahdollisissa onnettomuuksissa. Valikoimamme kattaa kaiken tarvittavan kypärästä ajotakkiin, ja asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat varusteet.

Myös mopon tai skootterin lisävarusteet, kuten laukut ja tuulisuojat, voivat parantaa ajokokemusta. Meiltä saat myös erilaiset tarvikkeet, jotka tekevät ajoneuvostasi henkilökohtaisemman ja käytännöllisemmän. Laadukkaat tarvikkeet eivät ainoastaan lisää mukavuutta, vaan myös pidentävät ajoneuvosi käyttöikää.

Talvisäilytys ja kausihuolto

Kun ajokausi päättyy, on tärkeää säilyttää mopo tai skootteri oikein talven yli. Asianmukainen talvisäilytys suojaa ajoneuvoa kosteudelta ja pakkaselta, jotka voivat aiheuttaa vaurioita. Akun irrottaminen ja lataaminen säännöllisesti talven aikana varmistaa, että se on toimintakunnossa, kun kevät koittaa. Meiltä saat vinkkejä ja palveluita, jotka auttavat sinua valmistautumaan talvisäilytykseen.

Kausihuolto on myös olennainen osa mopon tai skootterin ylläpitoa. Ennen ajokauden alkua on hyvä tarkistaa, että kaikki toimii niin kuin pitää. Meidän asiantuntijamme voivat suorittaa kattavan tarkastuksen ja huollon, jotta voit lähteä liikenteeseen turvallisin mielin. Kausihuolto varmistaa, että ajoneuvosi on valmis palvelemaan sinua luotettavasti uuden kauden ajan.